Mijn emails verzenden niet: Zo los je het op.

E-mails die niet verzenden vanuit een domeinnaam vormen een veel voorkomend probleem onder kleine bedrijven. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat bezoekers die een contactformulier invullen niks ontvangen, of dat klanten in je boekhoudsysteem geen factuur ontvangen. Gelukkig is de oplossing vaak relatief simpel. In dit artikel lees je hoe je dit probleem gemakkelijk kunt oplossen!

SMTP instellingen: Wat is dat?

SMTP staat voor 'Simple Mail Transfer Protocol'. In simpele taal uitgedrukt zorgt SMTP ervoor dat e-mails verzonden kunnen via een mailserver. SMTP vormt dus de brug tussen jouw website of boekhoudtool en je mailserver. Hierdoor is het van belang om SMTP in te stellen voor alle tools waar je e-mails vanuit je domeinnaam mee wilt verzenden.

Waar kan ik mijn SMTP instellingen vinden?

Voor het achterhalen van de SMTP instellingen dien je te navigeren naar je hosting omgeving. Meestal zijn de instellingen te vinden tussen de e-mail gerelateerde settings. In Cpanel kun je de SMTP instellingen vinden onder 'Email accounts' zoals op de onderstaande screenshot te zien is.

Voorbeeld van de email instellingen in cpanel

Na hierop geklikt te hebben klik je op 'connect devices' om de SMTP instellingen in te zien. Dit zier er als volgt uit.

voorbeeld van smtp instellingen

Deze instellingen dien je in te voeren voor alle tools waaruit je e-mails wilt verzenden vanuit jouw domeinnaam. Als je een WordPress website hebt, kun je de WP Mail SMTP plugin gebruiken om deze instellingen voor je website door te voeren. Je hebt de volgende instellingen nodig:

  • De mailserver: Dit is meestal mail.domeinnaam
  • De gebruikersnaam: Dit is altijd het e-mailadres, in ons geval info@netgain.nl
  • Het wachtwoord van de mailbox
  • De poort voor SMTP, in ons geval 465.

Wanneer je deze instellingen invoert op je website en overige tools waaruit je e-mails verstuurt zal je probleem in 9 van de 10 gevallen verholpen zijn. Mocht je er toch niet uitkomen dan kun je ons altijd een berichtje sturen!

Kom je er niet uit?

Neem vrijblijvend contact met ons op en we denken met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven